Spitsbergen, Jan Mayen & IJsland

De ultieme Arctische expeditie

Motorschip Fram Jan Mayen Spitsbergen Stykkishólmur
  • Motorschip
  • Fram
  • Jan Mayen
  • Spitsbergen
  • Stykkishólmur
Bekijk foto's

De reisbeschrijving


Ga mee met deze 14-daagse expeditiereis naar Spitsbergen, Jan Mayen en IJsland per motorschip Fram. Ontdek het land van ijs en vuur, unieke nederzetting op een vulkanisch eiland en Spitsbergen met enorme gletsjers en ruige wildernis.

Spitsbergen
Op slechts 600 zeemijlen van de Noordpool ligt Spitsbergen, een eiland met diepe fjorden, enorme gletsjers en ruige wildernis. In de zomer kunt u hier genieten van de prachtige kleuren die een geweldig contrast vormen met de gletsjers, maar ook van de bergen, vogelkliffen en oneindige Arctische toendra met diverse flora en fauna. Dit alles wordt gedomineerd door de koning van het gebied: de ijsbeer.

Jan Mayen
Ontdek ook het unieke Jan Mayen, een nederzetting met slechts 14 bewoners. Het is een vulkanisch eiland, midden in de Noord-Atlantische Oceaan, dat bijna nooit bezocht wordt per schip. We hopen op een goed uitzicht op de vulkaan Beerenburg, die maar liefst 2.277m boven zeeniveau uitsteekt.

IJsland
Het mythische IJsland is het land van ijs en vuur, van klassieke saga's, van lange winters en mooie zomers met de middernachtzon. Geniet van het bijzondere landschap met uitgestrekte en ongerepte natuur, die de kleine maar moderne leefgemeenschappen omringt. De natuur bestaat onder andere uit oogverblindende landschappen met de meest krachtige watervallen van Europa. Het ligt op de Mid-Atlantische Rug, wat betekent dat er veel activiteit is in de bodem. Dit is te zien aan de vele actieve vulkanen en geisers. Ervaar de grote variëteit aan eilanden, stadjes en nederzettingen, spectaculaire uitzichten en interessante landingsplaatsen. Dit alles begeleid door een ervaren expeditieteam, dat zorgt voor een nog betere ervaring.

Route & activiteiten

De route van de reis tijdens de Spitsbergen, Jan Mayen en IJsland wordt hieronder beschreven. De getoonde route is een indicatie. Het programma kan afwijken, afhankelijk van de lokale ijs en weersomstandigheden, de beschikbaarheid van de landingsplaatsen en kansen om wilde dieren te zien. De uiteindelijke route wordt bepaald door de expeditieleider aan boord. Flexibiliteit is van essentieel belang voor deelnemers van expeditie reizen.


Dag tot dag beschrijving


  • Expeditiereis met het Motorschip Fram

    • Nachten

      13

    • Maaltijden

      Volpension

    • Bijzonderheden

      Hutten op indeling

    Motorschip Fram

    De originele Fram was het beroemdste verkenningsschip van zijn tijd en de prestaties van haar expedities zijn ongeëvenaard. Motorschip Fram brengt het erfgoed van de originele Fram naar voren en met ...

    De originele Fram was het beroemdste verkenningsschip van zijn tijd en de prestaties van haar expedities zijn ongeëvenaard. Motorschip Fram brengt het erfgoed van de originele Fram naar voren en met behulp van de meest geavanceerde technologie is het schip zeer geschikt voor het maken van expeditiereizen in poolgebieden. Fram betekent 'vooruit'. Het schip is in 2007 gebouwd met één missie: haar gasten dichter bij de natuur, wildlife en een onvergetelijke ervaring te brengen. De ruime buitendekken bieden toegang tot de voorkant van het schip, een geweldige plek om zeedieren te observeren. Hurtigruten is van mening dat u als ontdekkingsreiziger een ‘expeditiebasiskamp’ nodig heeft dat comfortabel is, iets dat ‘alle oceanencapaciteiten’ combineert met veiligheid, flexibiliteit en milieuvriendelijkheid.

    Expeditieteam
    Motorschip Fram heeft een eigen Expeditie Team aan boord en dient als een universiteit op zee. Er worden interessante lezingen gegeven en de onderwerpen zijn afhankelijk van het seizen en de wateren waarin we varen. Het expeditie team organiseert dagelijks een lezingsprogramma en avondbijeenkomsten. Het team probeert u ook kennis te laten maken met het begrip ‘friluftsliv’ (buitenleven), en u aan te moedigen om deel te nemen aan diverse wandelingen en buitenactiviteiten tijdens de reis.

    Hutten aan boord
    Alle hutten hebben een eigen badkamer met douche & toilet.

    Expeditie suites
    - Grand suite (2 personen) – Bovendek (een of twee kamers, zithoek, tv, waterkoker, minibar en soms een bad)
    - Suite (2 personen) - Bovendek (een of twee kamers, zithoek, tv en minibar)
    - Suite (tot 4 personen) – Middendek (eigen balkon, tweepersoonsbed, een zithoek, tv)

    Superior hutten
    - Superior (2 personen) - Bovendek (aparte bedden / bedbank)
    - Superior (2 personen) - Middendek (tweepersoonsbedden, zithoek, tv)
    - Superior (tot 4 personen) - Middendek (flexibele slaapplaatsen, zithoek (stoelen), tv)

    Binnenhutten
    - Standaard (2 personen) – Middendek (aparte bedden / bedbank)
    - Standaard (tot 4 personen) – Middendek (aparte bedden / bedbank)

    Buitenhutten
    - Standaard (2 personen) – Middendek (aparte bedden)
    - Standaard (tot 4 personen) – Middendek (aparte bedden)
    - Standaard (2 personen) – Bovendek (tweepersoonsbedden, tv)

    Vertoon meer

    Vlucht Amsterdam - Oslo - Longyearbyen

    Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen, hierdoor kunnen wij vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen. ...

    Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen, hierdoor kunnen wij vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen.

    Vliegtarief
    Het vliegtarief is een dagprijs, gebaseerd op de vluchttarieven zoals deze op de dag van boeking van toepassing zijn. Deze tarieven kunnen per dag veranderen, dus ook hoger worden. Dit is afhankelijk van het aantal geboekte passagiers. Bij boeking zullen we dan ook van de op dat moment geldende prijs uitgaan.

    Bagage
    De luchtvaartmaatschappijen hanteren verschillende regels omtrent ruim- en handbagage. Indien u uw eigen ski’s of huisdier mee wilt nemen dient u dit bij boeking aan ons door te geven. De kosten hiervoor zijn over het algemeen het gewicht van de mee te nemen extra’s voor de prijs van overbagage.

    Vluchtgegevens kunnen tussentijds wijzigen
    Het is zeer raadzaam om uw vluchtgegevens te controleren voordat u op reis gaat. De nieuwste informatie kunt u vinden op de websites van de diverse maatschappijen.

    Vertoon meer
  • Aankomst en verblijf in Longyearbyen

    Dag 1
    Uw expeditiereis begint met een avondvlucht vanuit Oslo. Als de tijd het toelaat, kunt u genieten van de musea, parken en trendy cafés van de Noorse hoofdstad voordat u naar Longyearbyen in de Svalbard-archipel vliegt. U wordt met een transfer naar uw hotel gebracht voor één overnachting.

    Dag 2
    Ga vandaag na de lunch mee op een excursie om de hoofdstad van Svalbard te verkennen. Gelegen naast de Isfjord en omgeven door ruige bergen. U zult het een verrassend moderne nederzetting vinden met een kleine en gastvrije internationale gemeenschap met cafés, bars, restaurants, ambachtelijke winkels en zelfs een chocolatier en een microbrouwerij. Stap in de middag aan boord van uw schip.

    • Nachten

      1

    • Maaltijden

      Ontbijt en Lunch

    Longyearbyen

    Longyearbyen is de ‘hoofdstad' van Spitsbergen ligt aan de zuidoever van de Adventfjorden. Door het plaatsje stroomt de Longyearelva. De huizen liggen min of meer als een lint langs deze beek, de w ...

    Longyearbyen is de ‘hoofdstad' van Spitsbergen ligt aan de zuidoever van de Adventfjorden. Door het plaatsje stroomt de Longyearelva. De huizen liggen min of meer als een lint langs deze beek, de wijk Nybyen aan de Vei 100 vormt het einde van Longyearbyen. Het dorpscentrum bevindt zich op 750 m van de kustlijn. Longyearbyen is slechts ongeveer 3,5 kilometer lang en niet dicht bebouwd. Het plaatsje ligt in een dal met de rug naar de 1050 meter hoge Nordenskioldfjellet. Longyearbyen is als veel noordelijke nederzettingen: klein en de uitdaging ligt vooral buiten het dorp.

    Svalbard Museum
    Een bezoek aan het Svalbard Museum is zeker de moeite waard. Het heeft een interessante collectie over de poolgebieden, de geschiedenis van Spitsbergen, de mijnbouwindustrie en de pool expedities.

    Vertoon meer
  • Spitsbergen ontdekken

    De zomer in de Svalbard-archipel is wanneer ijsberen langs het drijvende ijs van de kust trekken op jacht naar zeehonden. Met een beetje geluk hopen we één of meer van deze roofdieren in het nationale park te spotten.

    Afhankelijk van de beweging en dikte van het zee-ijs, kunnen we de machtige gletsjers van Kongsfjord bezoeken en ijsbergen zien die in de zee afkalven. We kunnen ook een bezoek brengen aan Ny-Ålesund, een voormalig mijnstadje dat nu is omgevormd tot een internationaal wetenschapscentrum. Hier vindt u 16 permanente onderzoeksstations uit 10 landen die zich toeleggen op de studie van glaciologie, dieren in het wild en klimaatverandering.

    Spitsbergen

    Spitsbergen is het grootste eiland van de Svalbard Archipel en ligt ongeveer 565 kilometer ten noorden van Noorwegen. Het is een bergachtig gebied. De bergen hebben, al naar gelang de geologische gesc ...

    Spitsbergen is het grootste eiland van de Svalbard Archipel en ligt ongeveer 565 kilometer ten noorden van Noorwegen. Het is een bergachtig gebied. De bergen hebben, al naar gelang de geologische geschiedenis, verschillende vormen. Aan de noordwestkust zijn de bergen spits en ruig, in het oosten en op sommige plaatsen langs de Isfjorden, zijn ze meer afgerond. De hoogste berg is de Newtontoppen (1717 meter), gelegen op 79ºNB op het schiereiland tussen Hinlopenstretet en Wijdefjorden. De berg werd op 4 augustus 1900 het eerst beklommen door een Russisch Expeditieteam.

    Het ijs domineert het landschap. Gletsjers en ijskappen zijn over de hele eilandengroep verspreid. Vanuit het vliegtuig lijkt het landschap van Spitsbergen een soort spijkerschrift. De scherpe bergen steken boven de stroken sneeuw uit, die als ribben over het land liggen. De gletsjers haken als klauwen in de fjorden. Fjorden, als de Isfjorden en Wijdefjorden, zijn zee-inhammen die diep het land binnendringen. De Hinlopenstretet scheidt het eiland Spitsbergen van een ander groot eiland Nordaustlandet en wordt gebruikt voor de langer durende schipexcursies.

    Vertoon meer
  • Op zee

    Geniet van een ontspannende dag op zee met lezingen aan boord terwijl we koers zetten richting Jan Mayen. Het expeditieteam zal interessante lezingen en workshops houden om hun kennis en ervaring te delen. Hier kunt u vrijwillig aan deelnemen.

    Groenlandzee, Spitsbergen - Groenland

    De Groenlandzee bevindt zich tussen Groenland, Spitsbergen en Jan Mayen. Het is een onderdeel van de Noordelijke IJszee en het omvat ongeveer 1.205.000 km². ...

    De Groenlandzee bevindt zich tussen Groenland, Spitsbergen en Jan Mayen. Het is een onderdeel van de Noordelijke IJszee en het omvat ongeveer 1.205.000 km².

    Vertoon meer
  • Bezoek aan Jan Mayen

    Bezoeken aan Jan Mayen zijn uiterst zeldzaam en Hurtigruten is een van de weinige die landingen probeert te maken op dit Arctische eiland. Het Noorse eiland Jan Mayen heeft twee hoofdgebieden. Het noorden wordt gedomineerd door de met ijs bedekte Beerenberg, de meest noordelijke actieve vulkaan ter wereld. Het zuiden is vlakker en ongeglazuurd. Er wonen 30 mensen bij een weerstation. Het eiland is een broedplaats voor grote aantallen zeevogels zoals stormvogels, alken en zeekoeten.

    Jan Mayen

    Het eiland Jan Mayen ligt tussen Groenland en het noorden van Noorwegen en hoort bij Noorwegen. Het is een vulkanisch eiland dat naast veel zeevogels, alleen door het personeel van een navigatie- en w ...

    Het eiland Jan Mayen ligt tussen Groenland en het noorden van Noorwegen en hoort bij Noorwegen. Het is een vulkanisch eiland dat naast veel zeevogels, alleen door het personeel van een navigatie- en weerstation wordt bewoond. Het eiland staat vooral bekend om de 2277 meter hoge vulkaan Beerenberg.
    Vertoon meer
  • Op zee

    De dagen op zee zijn een gelegenheid om tot rust te komen en naar de golven te kijken of om een ​​lezing te volgen van het expeditieteam.

    Groenlandzee, Spitsbergen - Groenland

    De Groenlandzee bevindt zich tussen Groenland, Spitsbergen en Jan Mayen. Het is een onderdeel van de Noordelijke IJszee en het omvat ongeveer 1.205.000 km². ...

    De Groenlandzee bevindt zich tussen Groenland, Spitsbergen en Jan Mayen. Het is een onderdeel van de Noordelijke IJszee en het omvat ongeveer 1.205.000 km².

    Vertoon meer
  • Bezoek aan Akureyri

    Aankomst in Akureyri: welkom bij de grootste gemeenschap van IJsland buiten Reykjavík. Hier zijn veel cafés, restaurants en chique kunstgalerijen te vinden. Er zijn ook verschillende interessante musea, aparte kerken en de botanische tuinen die tijdens uw bezoek in volle bloei zullen zijn. Akureyri ligt ook dicht bij natuurlijke schatten, zoals het meer Mývatn en de Goðafoss-waterval.

    Excursies:
    Stadswandeling en botanische tuin (inclusief)
    U zult het verleden en het heden van Akureyri ontdekken terwijl u in een rustig tempo door de stad slentert.

    Buiten de gebaande paden (optioneel)
    Durf buiten de gebaande paden te treden! Deze tour biedt bezienswaardigheden die niet te zien zijn in de gebruikelijke tours. Met de 4x4 Super Jeeps gaan we de beste plekken van het eiland ontdekken.

    Akureyri te paard (optioneel)
    Ontdek en geniet te paard van de prachtige natuur van IJsland.

    Mývatn natuurbaden (optioneel)
    U bezoekt de spectaculaire watervallen van Godafoss voordat u naar de Mývatn-natuurbaden wordt gebracht waar u kunt genieten van een volledig natuurlijke ervaring. Geniet van een ontspannende duik temidden van stoomwolken en een luxe duik in een poel met geothermisch water dat wordt onttrokken tot een diepte van 2500 meter.

    Akureyri, IJsland

    Akureyri ligt in het noorden van IJsland en ligt aan de Eilandfjord (IJslandse naam: Eyjafjörður). De Eilandfjord is de langste fjord van IJsland. Dwars door de stad Akureyri stroomt rivier de Gler ...

    Akureyri ligt in het noorden van IJsland en ligt aan de Eilandfjord (IJslandse naam: Eyjafjörður). De Eilandfjord is de langste fjord van IJsland. Dwars door de stad Akureyri stroomt rivier de Glerá. De stad zelf staat bekend om de botanische tuin. De eerste bewoner in dit gebied was een Viking: een Noor die aan het einde van de 9e eeuw besloot om Noorwegen te verlaten en zich te vestigen in IJsland. 

    Vertoon meer
  • Bezoek aan Grímsey

    De poolcirkel loopt momenteel door dit groene en met gras begroeide IJslandse eiland. Hier krijgt u de kans om over die geografische grens te stappen. De Noord-Atlantische stroom brengt hier warm water uit de Golf van Mexico en creëert een mild klimaat op het eiland dat populair is bij broedende zeevogels zoals alken en noordse sterns.

    Excursie:
    Grimsey Island - Ceremonie van het oversteken van de poolcirkel (inclusief)
    Net voor de noordkust van IJsland ligt het eiland Grimsey, het meest noordelijke bewoonde eiland van IJsland. Met een oppervlakte van slechts 5,3 km² is het eiland klein genoeg om gemakkelijk te voet te verkennen.

    Grimsey

    Grímsey Grímsey betekent 'het eiland van Grim' en ligt 40 kilometer uit de kust op de noordpoolcirkel (Norðurheimskautsbaugurinn). De Grim die hiermee bedoeld wordt, is Vestfjarða-Grímur Sigurds ...

    Grímsey


    Grímsey betekent 'het eiland van Grim' en ligt 40 kilometer uit de kust op de noordpoolcirkel (Norðurheimskautsbaugurinn). De Grim die hiermee bedoeld wordt, is Vestfjarða-Grímur Sigurdsson; een vogelvrij verklaarde die volgens een eeuwenoude verzonnen saga woonde op het eiland. Het is het meest noordelijk gelegen stukje bewoond IJsland waar ongeveer 150 mensen wonen. De bewoners van het eiland houden zich met name bezig met de veeteelt en visserij. 

    Het eilandje heeft een oppervlakte van ongeveer 5,3 vierkante kilometer. Het hoogste punt ligt op 105 meter en wordt Vænghóll genoemd. Het enige dorpje op het eiland is Sandvík en bestaat uit niet veel meer dan een paar huizen, een zwembad, een schooltje, een dorpshuis (Mulí) en een minuscuul kerkje (Miðgarðakirkja). Deze laatste werd in het jaar 1867 gebouwd van wrakhout en is in 1956 gerenoveerd.

    Hoewel op het eiland geen bomen zijn te vinden, is het er het grootste deel van het jaar erg groen. Er is een meertje (Hólatjörn) aanwezig op het eiland. De enige weg op het eiland heeft een lengte van drie kilometer en loopt langs de westkant van het eiland van de vuurtoren op de zuidelijke punt, Flesjar, dwars door het dorpje naar het vliegveld.

    Het eiland is vooral populair onder vogelaars, omdat er veel soorten zeevogels te vinden zijn. Het eiland biedt als één van de weinige plekken in IJsland de mogelijkheid om papegaaiduikers (puffins) van dichtbij te zien. Heel af en toe verschijnen er op het drijfijs (dat afkomstig is van Groenland) voor de kust ook ijsberen. Dat zijn wel de enige zoogdieren die het eiland op natuurlijke wijze betreden. Er leven zelfs geen ratten of muizen op het eiland. Mocht u een bezoek aan dit eiland brengen tijdens de winter, dan heeft u bij heldere nachten kans op het poollicht (aurora borealis)!

    Vertoon meer
  • Bezoek aan nederzetting Patreksfjördur

    Patreksfjördur is een charmante nederzetting aan de westkust van IJsland met ongeveer 660 inwoners. De pittoreske fjord biedt bij mooi weer schilderachtige wandelpaden. Patreksfjördur ligt ook dicht bij de spectaculaire waterval van Dynjandi en bij Látrabjarg, een bekende plek om vogels te spotten.

    Excursies:
    Wandel door het meest westelijke dorp van Europa (inclusief)
    U begint met een wandeling door de levendige haven van het vissersdorp Patreksfjörður, leren over het belang van de visserij voor het dorp en maken kennis met verschillende soorten vis.

    Prachtige combinatie (optioneel)
    Bewonder de schoonheid en cultuur van de Westfjorden met een mooie rit en wandeltocht langs de krachtige Dynjandi-waterval.

    Klif van Latrabjarg (optioneel)
    Loop over de grootste vogelklif van Europa, de prachtige Látrabjarg, het meest westelijke punt van Europa. Geniet van de verbazingwekkende wereld van vogels en ongelooflijke natuur, evenals een stop bij een fascinerend volksmuseum.

    Patreksfjördur

    Patreksfjörður is een vissersplaatsje met ongeveer 660 inwoners. Het ligt aan de noordzijde van de gelijknamige fjord en is één van de oudste handelsposten in de Westfjorden. In deze fjord werden ...

    Patreksfjörður is een vissersplaatsje met ongeveer 660 inwoners. Het ligt aan de noordzijde van de gelijknamige fjord en is één van de oudste handelsposten in de Westfjorden. In deze fjord werden in de 18e eeuw de eerste aardappelen gekweekt op IJsland. Tegenwoordig zijn ze nog steeds een hoofdbestanddeel in vele keukens.

    De belangrijkste bron van bestaan in Patreksfjörður is de visverwerkende industrie, maar ook het toerisme speelt een steeds belangrijkere rol. De schoonheid van de regio trekt tegenwoordig veel toeristen aan. Dat is niet verrassend, want het vissersplaatsje heeft veel te bieden zoals de Látrabjarg rotsen, Rauðasandur strand en de Dynjandi waterval.

    Aan de overkant van de fjord liggen verschillende zandstranden verspreid, zoals de twee gouden stranden Sandoddi en Gjögrabót. Op Sandoddi ligt het vliegveld van Patreksfjörður. 

    In de Patreksfjörður fjord liggen de restanten van het oudste metalen schip van IJsland, Garðar. Dit schip, dat werd gebruikt om op walvissen te jagen, is gebouwd in 1912 in Noorwegen. Eind 1981 werd het ongeschikt geacht en in plaats van het tot zinken te brengen (wat gebruikelijk was in die tijd), is het schip op het droge komen te liggen.

    Vertoon meer
  • Bezoek aan Stykkishólmur

    Het vriendelijke stadje Stykkishólmur heeft mooie en goed bewaarde oude huizen in het stadscentrum dat omgeven is door een prachtig landschap. Geniet van het verkennen van de interessante musea van de stad of doe mee aan optionele excursies om de iconische locaties van het Snæfellsnes-schiereiland te zien, zoals de basaltkliffen van Lóndrangar of de zwarte zandstranden van Djúpalónssandur.

    Excursies:
    Wandeltocht en bezoek aan het Eidercentrum (inclusief)
    Verken de prachtige stad Stykkisholmur, de grootste stad aan de noordkant van het schiereiland Snæfellsnes.

    Wandelen in het veld Berserk Lava (optioneel)
    Ga mee op een begeleide wandeling door enkele van de meest fascinerende landschappen van IJsland. U bezoekt het enorme Berserk Lavaveld, gevormd door een oude vulkaanuitbarsting zo'n drie- tot vierduizend jaar geleden.

    Grotten, kraters en baaien (optioneel)
    Welkom bij een avontuurlijke tocht langs enkele van de meest geliefde wandelpaden langs de kust en bezoek voor ongeveer 45 minuten een grot. Dit allemaal nabij de beroemde Snæfellsjökull-gletsjer.

    Stykkishólmur

    Stykkishólmur is een vissersplaats in het westen van IJsland, halverwege schiereiland Snæfellsnes. De belangrijkste inkomstenbronnen zijn visserij en toerisme. Voor de kust van Stykkishólmur ligt e ...

    Stykkishólmur is een vissersplaats in het westen van IJsland, halverwege schiereiland Snæfellsnes. De belangrijkste inkomstenbronnen zijn visserij en toerisme. Voor de kust van Stykkishólmur ligt een eilandje met een vuurtorentje. Het oudste huis, dat nog steeds te bewonderen is, werd rond 1832 gebouwd. Het opvallendste bouwwerk van de stad is de kerk van wit beton, uit het jaar 1980. Ook de oude kerk bestaat nog en staat aan de hoofdstraat. Deze is al in 1878 gebouwd en is in de tussentijd gerestaureerd.

    Vertoon meer
  • Aankomst in Reykjavik en vlucht naar huis

    Deze expeditiereis eindigt vandaag in Reykjavik. De naam van de hoofdstad van IJsland betekent 'Smokey Bay', zo genoemd vanwege de stoomkolommen die opstijgen uit de vele warmwaterbronnen in het gebied. Als u de tijd heeft, is het de moeite waard om een ​​programma te boeken om de omliggende geisers, bergen, gletsjers en geothermische baden te verkennen.

    Reykjavik, IJsland

    De hoofdstad van IJsland is Reykjavik en ligt in het zuidwesten van het land. Het is de noordelijkste hoofdstad van Europa en zelfs van de wereld.  ...

    De hoofdstad van IJsland is Reykjavik en ligt in het zuidwesten van het land. Het is de noordelijkste hoofdstad van Europa en zelfs van de wereld. 

    Vertoon meer

    Vlucht Reykjavik - Amsterdam

    Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen, hierdoor kunnen wij vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen. ...

    Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen, hierdoor kunnen wij vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen.

    Vliegtarief
    Het vliegtarief is een dagprijs, gebaseerd op de vluchttarieven zoals deze op de dag van boeking van toepassing zijn. Deze tarieven kunnen per dag veranderen, dus ook hoger worden. Dit is afhankelijk van het aantal geboekte passagiers. Bij boeking zullen we dan ook van de op dat moment geldende prijs uitgaan.

    Bagage
    De luchtvaartmaatschappijen hanteren verschillende regels omtrent ruim- en handbagage. Indien u uw eigen ski’s of huisdier mee wilt nemen dient u dit bij boeking aan ons door te geven. De kosten hiervoor zijn over het algemeen het gewicht van de mee te nemen extra’s voor de prijs van overbagage.

    Vluchtgegevens kunnen tussentijds wijzigen
    Het is zeer raadzaam om uw vluchtgegevens te controleren voordat u op reis gaat. De nieuwste informatie kunt u vinden op de websites van de diverse maatschappijen.

    Vertoon meer

Prijzen

Vanafprijs per persoon 5 - 18 jul 2021
vanaf
2-persoons binnenhut I € 6.390
2-persoons buitenhut SD € 7.602
2-persoons buitenhut N € 7.602
2-persoons superior buitenhut U € 8.263
2-persoons superior buitenhut F € 9.199
2-persoons suite Q € 10.080
2-persoons suite M € 11.182
2-persoons suite met balkon MG € 15.037
Voorwaarden Hurtigruten
Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting. De prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen; uiteraard geldt de prijs van de definitieve boeking. Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden. I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk. Alle geplande landingen zijn afhankelijk van de plaatselijke weers- en ijsomstandigheden.

Inclusief & Exclusief

! De prijzen zijn per persoon in 2021 op basis van een tweepersoons boeking. Vraag ons naar de singleprijzen.

Inclusief
Hurtigruten expeditiezeereis in de geboekte hutcategorie
Vlucht Oslo-Longyearbyen v.v. (economy class)
Overnachting in Longyearbyen vooraf de expeditiecruise (inclusief ontbijt en lunch)
Alle transfers in Longyearbyen, inclusief een excursie
Ontbijt, lunch en diner inclusief drankjes (huisbier en -wijn, frisdrank en mineraalwater) in restaurants Aune en Fredheim
A la carte restaurant Lindstrøm inbegrepen voor gasten van de suite
Gratis koffie en thee
Gratis wifi aan boord. Houd er rekening mee dat u in afgelegen gebieden vaart met een beperkte verbinding
Gratis herbruikbare waterfles voor gebruik bij water bijvulstations aan boord
Engels sprekend expeditieteam dat onder meer aan boord lezingen geeft over verschillende onderwerpen
Scala van inbegrepen activiteiten
 Het lenen van laarzen, wandelstokken en alle uitrusting voor activiteiten
Gratis wind- en waterbestendige expeditiejas
Uitgebreid gepersonaliseerd routeboekje van Cape Tracks

Exclusief
- Bijdrage van € 2,50 aan het Calamiteitenfonds per boeking
- Bijdrage van € 5,00 aan de SGR per persoon
- Internationale (retour)vluchten
- Verzekeringen
- Paspoort- en visumkosten
- Optionele kleine groepsactiviteiten met het expeditieteam
- Optionele excursies aan wal met lokale partners
- Alle verdere uitgaven van persoonlijke aard, zoals extra bagagekosten, gebruik van de bar, telecommunicatie en wasserij