Wandelen & Zeilen aan het einde van de zomer

Een unieke en actieve kennismaking met Spitsbergen

Zeilschip Antigua Spitsbergen Prins Karls Forland Lilliehöökbreen
  • Zeilschip
  • Antigua
  • Spitsbergen
  • Prins Karls Forland
  • Lilliehöökbreen
Bekijk foto's

De reisbeschrijving


Deze prachtige 11-daagse Wandelen & Zeilen aan het einde van de zomer zeilreis neemt u aan het einde van de zomer mee naar Prins Karls Forland, de westkust en de noordwestkust van Spitsbergen. Er zal zoveel mogelijk dagelijks gewandeld worden over de toendra die langzaam overgaat in herfstkleuren staat en waar paddenstoelen de herfst aankondigen. De zon gaat weer heel even onder en tovert mooie kleuren op het landschap tijdens zonsopgang en zonsondergang. Omstandigheden om met volle teugen van te genieten en die het voor iedereen mogelijk maken om bijzondere en mooie foto's te maken. Een unieke ervaring om Spitsbergen op een actieve manier te verkennen!

Route & activiteiten

De route van deze reis wordt hieronder beschreven. De getoonde route is een indicatie. Het programma kan afwijken, afhankelijk van de lokale ijs en weersomstandigheden, de beschikbaarheid van de landingsplaatsen en kansen om wilde dieren te zien. De uiteindelijke route wordt bepaald door de expeditieleider aan boord. Flexibiliteit is van essentieel belang voor deelnemers van expeditie reizen.


Dag tot dag beschrijving

  • Expeditiereis met het Zeilschip Antigua

    • Nachten

      10

    • Maaltijden

      Volpension

    • Bijzonderheden

      Hutten op indeling

    Zeilschip Antigua

    Het Zeilschip Antigua werd in 1957 in Thorne, Yorkshire (Groot-Brittannië) gebouwd als vissersschip en heeft in deze hoedanigheid vele jaren dienst gedaan. Dat zich achter de arbeidsuitrusting van he ...

    Het Zeilschip Antigua werd in 1957 in Thorne, Yorkshire (Groot-Brittannië) gebouwd als vissersschip en heeft in deze hoedanigheid vele jaren dienst gedaan. Dat zich achter de arbeidsuitrusting van het schip een slapende schoonheid verborg, ontdekte men pas later. In het begin van de jaren '90 van de vorige eeuw kwam het idee om de Antigua om te bouwen in een zeilschip en zo haar ware gezicht te laten tonen. Ondanks een uitgebreide en rigoureuze ombouw behield de Antigua alle kenmerken van een modern groot zeilschip. Behoedzaam, stijlvol en traditiebewust heeft zich de metamorfose van een vissersschip naar een elegante driemaster voltrokken. Net als haar mooie zusters, gaat de Antigua op avontuur over de zeeën. De Antigua heeft een even comfortabele uitstraling en biedt dezelfde uitstekende service als haar zusterschepen Artemis en Mare Frisium.

    Technische gegevens
    Lengte: 49,50 m
    Breedte: 7,13 m
    Capaciteit: 32 passagiers
    Hutten: 16
    Zodiacs: 2
    Zeiloppervlak: 750 m2
    Motor Cummins: 400 PS
    Snelheid: 8 knopen
    Boegschroef
    Generator: 1 x 65 kVA, 1 x 35 kVA
    Certificaat: 9336ZZ

    De hutten aan boord
    2-persoons comforthut (met douche en toilet)
    Aantal: 8
    2-persoons standaardhut (met douche en toilet)
    Aantal: 8

    Vertoon meer

    Vlucht Amsterdam - Oslo - Longyearbyen

    Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen, hierdoor kunnen wij vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen. ...

    Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen, hierdoor kunnen wij vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen.

    Vliegtarief
    Het vliegtarief is een dagprijs, gebaseerd op de vluchttarieven zoals deze op de dag van boeking van toepassing zijn. Deze tarieven kunnen per dag veranderen, dus ook hoger worden. Dit is afhankelijk van het aantal geboekte passagiers. Bij boeking zullen we dan ook van de op dat moment geldende prijs uitgaan.

    Bagage
    De luchtvaartmaatschappijen hanteren verschillende regels omtrent ruim- en handbagage. Indien u uw eigen ski’s of huisdier mee wilt nemen dient u dit bij boeking aan ons door te geven. De kosten hiervoor zijn over het algemeen het gewicht van de mee te nemen extra’s voor de prijs van overbagage.

    Vluchtgegevens kunnen tussentijds wijzigen
    Het is zeer raadzaam om uw vluchtgegevens te controleren voordat u op reis gaat. De nieuwste informatie kunt u vinden op de websites van de diverse maatschappijen.

    Vertoon meer
  • Inschepen in Longyearbyen

    Na aankomst op het vliegveld, kunt u meteen naar de kade waar het schip klaar ligt om de passagiers aan boord te nemen. Als iedereen aan boord is, wordt er uitleg gegeven over de regels aan boord en het zeilen en er wordt veiligheidsinstructie gegeven. Daarna vertrekt het schip richting de westkust. Het is nog steeds heel lang licht, want de zon gaat wel even onder maar het wordt alleen wat schemerig gedurende enkele uren. Net voor de westkust is een mooie beschutte baai: Tryghamna. Hier kan de eerste nacht doorgebracht worden.

    Longyearbyen

    Longyearbyen is de ‘hoofdstad' van Spitsbergen ligt aan de zuidoever van de Adventfjorden. Door het plaatsje stroomt de Longyearelva. De huizen liggen min of meer als een lint langs deze beek, de w ...

    Longyearbyen is de ‘hoofdstad' van Spitsbergen ligt aan de zuidoever van de Adventfjorden. Door het plaatsje stroomt de Longyearelva. De huizen liggen min of meer als een lint langs deze beek, de wijk Nybyen aan de Vei 100 vormt het einde van Longyearbyen. Het dorpscentrum bevindt zich op 750 m van de kustlijn. Longyearbyen is slechts ongeveer 3,5 kilometer lang en niet dicht bebouwd. Het plaatsje ligt in een dal met de rug naar de 1050 meter hoge Nordenskioldfjellet. Longyearbyen is als veel noordelijke nederzettingen: klein en de uitdaging ligt vooral buiten het dorp.

    Svalbard Museum
    Een bezoek aan het Svalbard Museum is zeker de moeite waard. Het heeft een interessante collectie over de poolgebieden, de geschiedenis van Spitsbergen, de mijnbouwindustrie en de pool expedities.

    Vertoon meer
  • Verkennen van de noordwest en noordkust

    Er zijn acht volle dagen om diverse plaatsen aan de west- en noordwestkust te bezoeken. De planning is om onder andere de volgende plaatsen te bezoeken en hier te wandelen of een mooie tocht met een zodiac te maken:

    St. Jonsfjord: een diepe fjord aan de westkust van het eiland West-Spitsbergen waar regelmatig rendieren op de toendra grazen en Kleine jagers nog rondvliegen.

    Prins Karls Forland: het langwerpige eiland voor de kust van West-Spitsbergen, waar op het strand van Poolepynten vaak walrussen bij elkaar liggen en waar op andere plaatsen nog overblijfselen uit de tijd van de ontdekking door Willem Barentz en de walvisvaart te zien zijn.Noordelijker ligt Krossfjorden, een indrukwekkende fjordenstelsel waarin o.a. Lillihöökbreen en de 14e-Juligletsjer uitkomen. Op de noorwesthoek liggen eilanden met veel restanten van de walvisvaart zoals Smeerenburg en Zeeuwe Uitkijk.Onderweg kunnen walvissen zoals Bultruggen opdruiken.

    Aan de noordkust kan de Raudfjord bezocht worden waar nog de laatste bergen met de kenmerkende spitse toppen liggen. Bij gletsjerfronten is er kans op het zien van een ijsbeer en Baardrobben. Nog iets noordelijker ligt het eiland Moffen, dat een vogelreservaat is, maar waar ook veel walrussen verblijven. Rondom het eiland zwemmen vaak groepjes walrussen rond. Afhankelijk van weer en ijs kan er verder naar het oosten gevaren worden tot in de Hinlopenstraat.

    Tijdens de gehele reis kunnen walvissen en zeehonden opduiken. In de ze periode zijn er ook nog Drieteenmeeuwen, Grote burgemeesters en Noordse stormvogels die rond het schip zullen zweven. Aan land is de enige vogel te vinden die het gehele jaar op Spitsbergen verblijft: het sneeuwhoen. Voor zonsopgang en na zonsondergang komen de mooie pasteltinten te voorschijn, die garant staan voor unieke landschapsfoto's.

    Spitsbergen

    Spitsbergen is het grootste eiland van de Svalbard Archipel en ligt ongeveer 565 kilometer ten noorden van Noorwegen. Het is een bergachtig gebied. De bergen hebben, al naar gelang de geologische gesc ...

    Spitsbergen is het grootste eiland van de Svalbard Archipel en ligt ongeveer 565 kilometer ten noorden van Noorwegen. Het is een bergachtig gebied. De bergen hebben, al naar gelang de geologische geschiedenis, verschillende vormen. Aan de noordwestkust zijn de bergen spits en ruig, in het oosten en op sommige plaatsen langs de Isfjorden, zijn ze meer afgerond. De hoogste berg is de Newtontoppen (1717 meter), gelegen op 79ºNB op het schiereiland tussen Hinlopenstretet en Wijdefjorden. De berg werd op 4 augustus 1900 het eerst beklommen door een Russisch Expeditieteam.

    Het ijs domineert het landschap. Gletsjers en ijskappen zijn over de hele eilandengroep verspreid. Vanuit het vliegtuig lijkt het landschap van Spitsbergen een soort spijkerschrift. De scherpe bergen steken boven de stroken sneeuw uit, die als ribben over het land liggen. De gletsjers haken als klauwen in de fjorden. Fjorden, als de Isfjorden en Wijdefjorden, zijn zee-inhammen die diep het land binnendringen. De Hinlopenstretet scheidt het eiland Spitsbergen van een ander groot eiland Nordaustlandet en wordt gebruikt voor de langer durende schipexcursies.

    Vertoon meer
  • Isfjorden bezoeken

    Op de hoek van de Isfjord ligt Alkhornet met een mooie toendra waar vaak rendieren en poolvossen rondlopen. In de bodem zijn enkele prachtige voorbeelden van vorstringen te zien. Verder de Isfjord in kan er gekozen worden om naar Ekmannfjorden te varen of naar Tempelfjorden. Ekmannfjorden is een fjord met rondom bergen van Oldredzandsteen. Bij Coralholmen kan gewandeld worden door een bijzonder landschap van zeer rode zandsteen.

    Langs Tempelfjorden zijn liggen bergruggen met heel harde randen hoog op de bergwand waardoor een soort kantelen zijn ontstaan. Achterin de Tempelfjord ligt de Tuna- en VonPostgletsjer en het verlaten Russische mijnwerkersplaatsje Pyramiden. In de loop van de avond komt de Antigua terug in de haven van Longyearbyen.

    Isfjorden

    Isfjord is één van de grootste fjorden in het noordpoolgebied en de op één na langste in de Noorse archipel Spitsbergen. Een deel van de fjord is opgenomen in een Noors nationaal park. Verder bevi ...

    Isfjord is één van de grootste fjorden in het noordpoolgebied en de op één na langste in de Noorse archipel Spitsbergen. Een deel van de fjord is opgenomen in een Noors nationaal park. Verder bevinden zich rond Isfjord verschillende grote nederzettingen van Svalbard: Longyearbyen, Barentsburg en Pyramiden.
    Vertoon meer
  • Ontschepen in Longyearbyen

    Na het ontbijt wordt ontscheept in Longyearbyen. Vanuit hier kunt u op eigen gelegenheid vertrekken naar de luchthaven om een vlucht naar huis te nemen.

    Longyearbyen

    Longyearbyen is de ‘hoofdstad' van Spitsbergen ligt aan de zuidoever van de Adventfjorden. Door het plaatsje stroomt de Longyearelva. De huizen liggen min of meer als een lint langs deze beek, de w ...

    Longyearbyen is de ‘hoofdstad' van Spitsbergen ligt aan de zuidoever van de Adventfjorden. Door het plaatsje stroomt de Longyearelva. De huizen liggen min of meer als een lint langs deze beek, de wijk Nybyen aan de Vei 100 vormt het einde van Longyearbyen. Het dorpscentrum bevindt zich op 750 m van de kustlijn. Longyearbyen is slechts ongeveer 3,5 kilometer lang en niet dicht bebouwd. Het plaatsje ligt in een dal met de rug naar de 1050 meter hoge Nordenskioldfjellet. Longyearbyen is als veel noordelijke nederzettingen: klein en de uitdaging ligt vooral buiten het dorp.

    Svalbard Museum
    Een bezoek aan het Svalbard Museum is zeker de moeite waard. Het heeft een interessante collectie over de poolgebieden, de geschiedenis van Spitsbergen, de mijnbouwindustrie en de pool expedities.

    Vertoon meer

    Vlucht Longyearbyen - Oslo - Amsterdam

    Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen, hierdoor kunnen wij vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen. ...

    Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen, hierdoor kunnen wij vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen.

    Vliegtarief
    Het vliegtarief is een dagprijs, gebaseerd op de vluchttarieven zoals deze op de dag van boeking van toepassing zijn. Deze tarieven kunnen per dag veranderen, dus ook hoger worden. Dit is afhankelijk van het aantal geboekte passagiers. Bij boeking zullen we dan ook van de op dat moment geldende prijs uitgaan.

    Bagage
    De luchtvaartmaatschappijen hanteren verschillende regels omtrent ruim- en handbagage. Indien u uw eigen ski’s of huisdier mee wilt nemen dient u dit bij boeking aan ons door te geven. De kosten hiervoor zijn over het algemeen het gewicht van de mee te nemen extra’s voor de prijs van overbagage.

    Vluchtgegevens kunnen tussentijds wijzigen
    Het is zeer raadzaam om uw vluchtgegevens te controleren voordat u op reis gaat. De nieuwste informatie kunt u vinden op de websites van de diverse maatschappijen.

    Vertoon meer

Prijzen

Periode 2021 29 augustus - 8 september
Standaard € 2.595
Comfort € 2.895

! Let op: vanwege coronamaatregelen, zullen op deze reis maximaal 29 passagiers meegenomen kunnen worden.

Inclusief & Exclusief

Inclusief
De reis aan boord zoals aangegeven in de reisbeschrijving
Zeilreis met expeditiesfeer op basis van volpension
Regelmatig landexcursies met wandelingen van ca. 2 tot 4 uur
 Engelssprekende expeditieleiding
Min. 20 / max. 29 passagiers // Nederlandstalig gezelschap
Diverse havengelden en belastingen tijdens de reis aan boord
AECO toeslagen en overheidsbelastingen
Uitgebreid gepersonaliseerd routeboekje van Cape Tracks

Exclusief
- Bijdrage van € 2,50 aan het Calamiteitenfonds per boeking
- Bijdrage van € 5,00 aan de SGR per persoon
- Vliegtickets, tenzij anders aangegeven
- Arrangementen voor en na de reis aan boord
- Transfers van en naar het schip
- Paspoort- en visumkosten
- Aankomst- en vertrek belastingen
- Maaltijden aan wal
- Bagage-, annulerings- en persoonlijke verzekeringen (dit wordt sterk aanbevolen)
- Alle verdere uitgaven van persoonlijke aard, zoals extra bagagekosten, gebruik van de bar, telecommunicatie en wasserij
- De gebruikelijke fooi aan het eind van de reis voor stewards en ander personeel aan boord (richtlijnen zullen worden verstrekt)